Veel beter dan verwacht

Veel beter dan verwacht

Ik wacht al meer dan 14 maanden op een fiets waar ik aan heb bijgedragen op een Indigogo crowdfund en het ziet ernaar uit dat mijn wachten nog wel even zal duren. Ik had snel een vervanger nodig voor mijn oude ros, dat op het punt staat de wei in te gaan, en voor de hoofdprijs vond ik het het proberen waard. Ik was een beetje op mijn hoede en legde de lat van de verwachtingen niet te hoog, in de veronderstelling dat het voor de prijs die ze er voor betaalden, een gewone noodoplossing zou zijn die me over de drempel zou helpen tot mijn 'echte' motor arriveerde. Tjonge, wat had ik het mis.

Ten eerste bestelde ik hem laat op een zaterdagavond... de beloofde levertijd was 5-8 werkdagen?.. hij stond al op me te wachten toen ik de volgende woensdag thuiskwam van mijn werk! Mijn aanvankelijke bezorgdheid toen ik de gehavende staat van de verzenddoos zag, was volledig ongegrond. De fiets was goed en veilig verpakt en in perfecte staat. Het in elkaar zetten was een fluitje van een cent en ik was absoluut weggeblazen door de kwaliteit en het gevoel van de fiets. Het niveau van de extra items die waren inbegrepen was verbazingwekkend... zelfs op mijn premium fiets (die ik nog niet heb!) kwamen luxe items zoals spatborden, een lamp, bagagedrager etc. tegen een vrij forse meerprijs, samen met de verzendkosten en BTW & Douane die ik nog moet betalen voordat ik hem krijg. Dus niet alleen was deze uitstekend gebouwde kwaliteitsfiets gestapeld met extra's inbegrepen, maar hij werd molto rapido geleverd met GEEN verzendkosten of extra kosten. Ik had hem in minder dan veertig minuten uit de doos en in elkaar gezet, al het benodigde gereedschap zat bij de fiets en zelfs iets dat normaal gesproken als vrij technisch zou worden beschouwd (het monteren van de optionele en gratis gashendel?) was een absolute makkie. Alles paste goed, zat goed in elkaar en er zat zelfs genoeg stroom in de accu om er een snel rondje mee te kunnen rijden. Ik ontmoette een vriend van me die lasser is en hij merkte meteen op hoe schoon en netjes de lasnaden waren, iets wat mij eerlijk gezegd nooit was opgevallen.

ebike eskute

Ik heb er meer dan een week op gereden als mijn dagelijkse woon-werkverkeer en ik kan hem niet genoeg prijzen voor zijn trefzekerheid en degelijkheid op de weg, om nog maar te zwijgen van het gemak waarmee hij 's morgens de niet onaanzienlijke tocht bergop aflegt. De enige concessie of aanpassing was het omruilen van het standaard zadel, dat eigenlijk prima is voor de meeste mensen, voor een gel-gevuld oude mans kont redder comfortabel zadel en een bredere set van platform pedalen, nogmaals de meegeleverde pedalen zijn prima voor de meeste gebruikers, maar ik hou van een breed platform voor mijn voeten. Al met al is dit een zeer waardevolle aankoop geweest, zozeer zelfs, dat ik misschien de zogenaamde 'premium' fiets te koop zet en het bij deze fiets houd. Bovendien waren de klantenservice en de communicatie met de verkopers uitstekend, veel beter dan ik had verwacht. Als je twijfelt om een Ebike aan te schaffen? Wees niet, koop een van deze, u zult NIET teleurgesteld worden.