De Vrijheid van Elektrische Fietsen: Genietend van de buitenlucht

Een elektrische fiets, geparkeerd in het gras

Onlangs sprak ik met een vriend die zei dat zijn elektrische fiets een uitstekend koppel had.

Het werd me duidelijk dat ik nauwelijks iets wist over het koppel van elektrische fietsen, dus ging ik op onderzoek uit. Eerst heb ik gekeken naar wat precies het koppel bij elektrische fietsen inhoudt.

Als algemene regel geldt: het koppel bij elektrische fietsen meet het vermogen van de e-bikemotor om het achterwiel van een elektrische fiets te draaien.

Bovendien meet het e-bikekoppel de rotatiekracht van de motor. Het koppel is de kracht die wordt uitgeoefend op de pedaalarmlengte van de elektrische fiets vermenigvuldigd met die lengte.

De rijder duwt de e-bike

Het koppel van de elektrische fiets verandert aanzienlijk wanneer de e-bikemotor wordt ingeschakeld.

Laten we dus eens kijken naar wat het koppel van de elektrische fiets mogelijk maakt, hoe belangrijk het e-bikekoppel is en hoeveel u nodig heeft om van uw rit te genieten.

Wat is het e-bikekoppel?

Het e-bikekoppel is het draaivermogen op de wielen van een elektrische fiets en het stelt voornamelijk een e-bike in staat om te versnellen.

Koppel is het product van kracht en afstand. De kracht wordt gegenereerd wanneer de fietser op de pedalen trapt, en de afstand is de lengte van de pedaalarm.

Stel bijvoorbeeld dat u 180 pond weegt en op uw fietspedaal staat, dat normaal gesproken 7 inch lang is. Dan zou u een koppel van 1.260 inch-pond hebben.

Dit voorbeeld berekent het e-bikekoppel wanneer de e-bikemotor is uitgeschakeld.

Wat maakt het e-bikekoppel mogelijk voor een e-bike?

Over het algemeen stelt het e-bikekoppel elektrische fietsen in staat om te versnellen en vergemakkelijkt het het rijden bergop.

Meer koppel produceert meer kracht voor uw e-bike. Het koppel helpt uw e-bike voornamelijk om vanuit een volledige stop sneller op volle snelheid te versnellen.

Het koppel heeft direct invloed op de algehele prestaties van uw elektrische fiets. Het voorkomt bijvoorbeeld dat de motor afslaat en de elektrische fiets tot stilstand komt.

E-bike met koppelsensor

Als uw elektrische fiets over veel koppel beschikt, kunt u steilere beklimmingen veel gemakkelijker aan. Bovendien hoeft u minder te trappen wanneer dat nodig is.

De meeste elektrische fietsen die hoog-koppel motoren gebruiken, zijn elektrische mountainbikes en e-bikes voor ritten bergop.

Soms kan het moeilijk zijn om uw elektrische fiets in beweging te krijgen als u een zware last draagt.

Dit geldt vooral als u ervoor kiest om de maximale belasting limiet van de fabrikant te overschrijden (wat we niet aanbevelen).

Als uw elektrische fiets echter in staat is om dit sterke koppel te leveren, kan dit het verschil maken tussen een stilstaande elektrische fiets en een e-bike die kilometers verderop is.

Hoe belangrijk is het koppel bij een e-bike?

Als algemene regel geldt dat het koppel bij een elektrische fiets van groot belang is.

Dit komt omdat een elektrische fiets zonder voldoende koppel niet goed kan presteren. Bovendien stelt een hoger koppel e-bikes in staat om vooruit te komen op hellingen en steeds steilere beklimmingen aan te kunnen.

Het koppel helpt ook bij het bepalen van de hoeveelheid inspanning die een elektrische fiets van de fietser vereist.

Eine Frau fährt ein E-Bike mit Tretunterstützung

Vergeleken met een elektrische fiets met lager koppel vereist een elektrische fiets met hoger koppel meer inspanning van de fietser om heuvels op te rijden.

Omdat de motor van zwak gemotoriseerde e-bikes minder koppel heeft dan die van sterk gemotoriseerde e-bikes, hebben ze moeite met steile beklimmingen.

Het koppel van een e-bike speelt een belangrijke rol in de wereld van elektrische fietsen, vooral als u graag bergop fietst.

Daarom moet u bij de aankoop van een e-bike letten op de hoeveelheid koppel die de motor van de e-bike biedt.

Hoeveel koppel heeft een elektrische fiets?

Gemiddeld hebben zwak gemotoriseerde elektrische fietsen doorgaans een koppel van ongeveer 50 Newtonmeter. Sterk gemotoriseerde e-bikes hebben daarentegen meestal 80 Newtonmeter of meer.

Bij elektrische fietsen is het koppel de draaikracht van de e-bikemotor.

Onthoud dat de e-bikemotor een van de componenten is die verantwoordelijk is voor het leveren van trapondersteuning bij elektrische fietsen.

Technisch gezien hangt het koppel van elektrische fietsen af van het type motor dat wordt gebruikt. Sommige e-bikemotoren bieden 50 Newtonmeter koppel, terwijl andere tot 120 Newtonmeter koppel bieden.

Dus is 50 Nm koppel voldoende voor uw e-bike?

Het lijkt erop dat het antwoord vrij eenvoudig is. Bij middenmotoren is 50 Nm voldoende.

Betekent dit dat 50 Nm niet genoeg is voor een naafmotor? Zoals bij veel dingen in het leven is het antwoord iets gecompliceerder dan een eenvoudig ja of nee. Ons antwoord is: het hangt ervan af.

Het antwoord hangt af van of er heuvels zijn. Voor iemand die in Dallas, Chicago of Miami woont, is 50 Nm voldoende.

Een man met helm rijdt op een Netuno e-bike met snelheidssensor

Voor degenen die in steden met dramatischer landschap zoals San Francisco, Seattle of Philadelphia wonen, is 50 Nm koppel mogelijk niet genoeg in een naafmotor om heuvels op te komen, vooral als ze het gaspedaal indrukken en niet trappen.

Hoe steiler de heuvel, hoe onwaarschijnlijker het is dat de naafmotor de fiets naar de top kan brengen.

Koppel van de e-bikemotor - middenmotoren halen meer uit hun koppel. Als u een e-bike met goede prestaties wilt kopen, raad ik u aan het merk Eskute te overwegen.

De uiteindelijke conclusie voor het koppel van de e-bikemotor

De meeste mensen zullen bij het kopen van een e-bike andere overwegingen hebben dan hoeveel koppel de motor genereert.

De meesten van ons hebben een budget waaraan we ons willen houden. Mensen met een budget boven de 2.000 dollar zullen eerder een fiets met middenmotor kopen, en in dat geval is het koppel bijna geen probleem meer.

Kopers die liever 2.000 dollar of minder uitgeven, zullen eerder kiezen voor fietsen met naafmotoren. Uiteindelijk zal de aankoop dan het meest succesvol zijn als u een fiets kiest die past bij het terrein waarin u rijdt.

Als de wegen zo vlak zijn als een bowlingbaan, is 50 Nm koppel voldoende. Maar voor degenen die in steden wonen met meer uitdagend terrein, zoals de Bay Area, zal een fiets met meer koppel hen gelukkiger maken.

Video

Zoals eerder gezegd, is het antwoord op de vraag of 50 Nm koppel voldoende is, "het hangt ervan af." Budget en geografie zullen een grote rol spelen bij dit antwoord, maar gelukkig is de e-bikemarkt zo ver ontwikkeld dat bij voldoende winkelmogelijkheden bijna iedereen een fiets kan vinden die binnen hun budget en behoeften past.