Eskute: Welke klasse elektrische fietsen heb ik nodig?

Eskute: Welke klasse elektrische fietsen heb ik nodig?

Nadat we hebben begrepen wat elektrische fietsen uniek maakt en waarom mensen wereldwijd voortdurend overstappen op elektrische fietsen als hun favoriete voertuig. Nu is het tijd om ons te richten op de fietsen zelf - hoe ze werken, worden gefabriceerd, ontworpen, en waar ze bedreven in zijn.

In dit hoofdstuk zullen we enkele specifieke details bespreken die de elektrische fietsen van elkaar onderscheiden. Uiteindelijk, het noemen van een die bijt je tandwielen.

Elektrische fiets classificaties

Er bestaan drie grote groepen van elektrische fietsen. Wetgevers creëerden deze groepen als hulpmiddel bij het classificeren van de snelgroeiende vloed aan elektrische fietsen - een manier om elektrische fietsen te classificeren op basis van determinanten zoals snelheid en vermogen. De drie algemene klassen van elektrische fietsen zijn:

Klasse 1: Pedaalondersteuning - algemeen bekend als "Pedelecs," zijn uitgerust met elektromotoren die alleen werken wanneer op de pedalen wordt getrapt. Deze pedalen zijn voorzien van elektromotoren die elke opgelegde actie waarnemen. In de EU zijn elektrische fietsen beperkt tot 25 km/h (15 mph) en mogen ze geen motoren van meer dan 250 watt gebruiken.

Bij de meeste elektrische fietsen met trapondersteuning kan de fietser de mate van kracht die de motor levert kiezen, zodat hij de prestaties van de fiets kan afstemmen op zijn specifieke omstandigheden, waaronder het terrein. Een fietser kan bijvoorbeeld het niveau van de motorondersteuning aanpassen, van laag naar hoog, wanneer haar woon-werkverkeer naar de winkel haar eerst over vlak terrein voert en dan een heuvel op.

Pedelecs zijn redelijke, aanpasbare elektrische fietsen die uitstekend geschikt zijn voor allround gebruik. Ze zijn een perfecte optie voor wie de vrijheid en ervaring van een fiets zoekt met een relatief hoge mate van elektrische ondersteuning bij elke rit.

Klasse 2: Power-on-Demand - Het cruciale verschil tussen elektrische fietsen op verzoek en elektrische fietsen met trapondersteuning is dat fietsers bij deze fietsen de motor kunnen activeren en bedienen, ongeacht of ze op de pedalen trappen. Bij de meeste elektrische fietsen op verzoek kunnen fietsers de motor volledig bedienen met een gashendel, knop of trigger op het stuur; sommige modellen hebben ook een pedaalactiveringsmechanisme. Net als bij elektrische fietsen zijn fietsen op afroep beperkt tot 250 watt en 25 km/u (15 mph).

Power-on-demand fietsen bieden een uitgebreide keuze aan rijmogelijkheden omdat fietsers kunnen kiezen wanneer en hoeveel de motor levert. Fietsers die deze variëteit van fietsen gebruiken, kunnen gaan van volledig door mensen aangedreven trappen tot volledig door een motor aangedreven rijden, met opties in het midden. Fietsen op aanvraag geven fietsers over het algemeen meer controle over hun reiservaring dan elk ander type elektrische fiets.

Door de perfecte balans tussen traditionele fietsen en gemotoriseerde voertuigen zijn fietsen op afroep de perfecte optie voor mensen die het beste van twee werelden willen. Het is vaak de keuze voor mensen die op zoek zijn naar een manier om op een gemakkelijke manier te beginnen fietsen of die geïnteresseerd zijn in het beheren en geleidelijk verhogen of verlagen van hun niveau van lichaamsbeweging tijdens het fietsen. Power-on-demand fietsen zijn ook ideaal voor het grote publiek, omdat ze het toelaten om de ene dag een fysiek uitputtende fietstocht te maken en de volgende dag een snelle en ongecompliceerde woon-werkrit, allemaal op één enkel voertuig.

Klasse 3: Speed Pedelecs - Zeldzaam "S-pedelecs" genoemd, zijn wat hun essentiële werking betreft vergelijkbaar met gewone elektrische fietsen. Het duidelijke voordeel is de mogelijke combinatie van door mensen geleverde kracht met de elektrisch aangedreven rand.

Speed pedelecs zijn de meest wenselijke optie voor fietsers die hogere snelheden willen bereiken dan de meeste elektrische fietsen. Het is echter noodzakelijk om de specifieke wetten van uw land te controleren voordat u er een koopt. Bepaalde landen kunnen voorschriften opleggen voor elektrische fietsen met een hogere snelheid, die in sommige gevallen bijzondere documenten vereisen voor inklaring. Op sommige plaatsen zijn s-pedelecs verboden op fietspaden en -stroken, terwijl gewone elektrische fietsen en fietsen op afroep dat niet zijn.

Als u wilt beslissen welk type elektrische fiets voor u geschikt is, is het essentieel om na te denken over uw specifieke fietservaring. Bent u op zoek naar een low-impact manier om weer in vorm te komen? Zal uw fiets voornamelijk worden gebruikt voor recreatie of dagelijkse functionele behoeften zoals boodschappen doen en van en naar het werk gaan? Wilt u de voordelen van een fysiek uitdagende fietstocht, of bent u vooral op zoek naar een betaalbare, gebruiksvriendelijke, door een motor aangedreven manier van vervoer? Gaat u veel tijd doorbrengen met bergop en bergaf fietsen? Heb je voortdurend te maken met tegenwind of andere obstakels?

De antwoorden op deze vragen, samen met uw perceptie van de basistypes van elektrische fietsen die momenteel ontwikkeld worden, zullen u helpen de juiste richting uit te vinden wanneer u op zoek gaat naar de perfecte elektrische fiets.