Eskute Wayfarer review: Betaalbaarheid komt met een prijs, maar dit niet?

Eskute_Wayfarer_Electric_Bikes

Onlangs gaf een prachtige zonsopgang een reden om de Eskute Wayfarer elektrische fiets uit te proberen. Met vergrendelbare voorvering, anti-lekbanden, een gezagsgetrouwe 250W motor, en een accu die ik schijnbaar dagenlang vergat op te laden, pakte de fiets beter uit dan voorspeld.

Deze review is gebaseerd op een persoon die overmatig actief is in allerlei avontuurlijke activiteiten. En het is zeker niet voor lafaards. Wat ik nodig heb overschrijdt op een sierlijke manier de grenzen van wat anderen "normaal" zouden noemen.

 

 

Toen ik vertrok uit mijn piepkleine appartement, kostte het meer moeite dan nodig was om dit beest van een karretje naar beneden te sjouwen. Je moet rechtvaardigen dat mijn trappenhuis niet bepaald de breedste is. EN VIJF VERDIEPINGEN! Opwarmen zou een betere rechtvaardiging zijn voor dit portiersbaantje. Een deel van me begreep niet waarom ik de fiets binnenshuis moest plaatsen. Met de afneembare accu zou het opladen van alleen de accu en het naar beneden dragen net zo makkelijk zijn als het meenemen van een waterfles.

Vijf minuten na de rit, stopte ik bij de verkeerslichten op de weg. Een vraag kwam uit de auto naast me.

"Hoe snel gaat dat ding?"
"Hoeveel?"

Om eerlijk te zijn, dat is de eerste keer dat me dat gevraagd wordt.

"De Eskute Wayfarer laat me cooler lijken dan ik ben," einde discussie.

 

De Wayfarer gaat tot 25km/h (15mph) en gaat maar liefst 55-85 km (35- 53 mijl) per lading. En dat alles voor slechts 999,00 pond - indrukwekkend.

Instructie video
Voor nieuwe Eskute fiets kopers, zou ik deze video van Eskute aanraden. Het omvat alles van de setup tot het toevoegen van extra gadgets, zoals de gashendel. Check it out; het is een aanrader voor zowel pro's als beginners.

 

Tijd om de details voor gewone rijders te bespreken.

Wayfarer City Bike technische specificaties

Motor: 250W borstelloze versnellingsnaaf
  • Versnelling: Shimano Tourney RD-TY300D, 7 versnellingen
  • Topsnelheid: 25 km/u (15 mph) vanwege wettelijke beperkingen
  • Actieradius: 55-85 km (35-53 mijl) afhankelijk van modi
  • Accu: 36V 10 Ah (360 Wh)
  • Gewicht: 25 kg (55 lbs)
  • Max. belasting: 120 kg (225 lbs)
  • Frame: 6061 aluminiumlegering
  • Remmen: Tektro MD-M311 remmen op 160mm rotors
  • Banden: Kenda 700C*45C
  • Extra's: LCD display met snelheidsmeter, wattmeter, accu meter, PAS niveau indicator, kilometerteller, trip meter, voor en achter LED verlichting, 5 PAS snelheid systeem, draaigashendel, oplaad accessoires, gereedschap set, achterrek, voor en achter spatbord.

 

Tijd voor het goede en het betere

Laten we beginnen met de basis.

Allereerst heeft de motor indrukwekkende specificaties. Hij wordt geleverd met een topsnelheid van 25 km/h (15 mph) direct uit de doos. Ik zou graag willen dat hij verder ging, maar we willen niet tegen de wet ingaan, toch?

De topsnelheid van 25 km/u hield vrij constant aan, met een hapering vlak nadat het batterijbereik de 50% had bereikt. Dat is een gemiddelde norm voor elektrische fietsen, aangezien de snelheid afhankelijk is van het voltage.

De Wayfarer heeft ook een behoorlijke actieradius. Uitgerust met een 36 V en 10 Ah accu van 360 Wh, is de verwachte actieradius van 85 km vrij realistisch. Met een matige ondersteuning is 85 km (53 mijl) met een 360 Wh batterij haalbaar. Natuurlijk, als je in een gematigd tempo rijdt.

De metalen achterdrager is ook een bonus als je hem in de stad gebruikt. Het is behoorlijk veelzijdig. Koop een bungeekoord om spullen vast te zetten via de zadelvleugels. Vervoer eenvoudige voorwerpen zonder ze te hoeven dragen. Ik span mijn rugzak meestal plat. Het is vrij veilig, afhankelijk van hoe je het doet.

 

De betere

Wat ik zo goed vind aan deze stadsfiets is de voorvering. Door omstandigheden heb ik absoluut een van de slechtste knieën die je ooit gezien hebt. Chirurgische littekens en kale plekken, noem maar op. Dus de voorvering is echt een uitkomst voor mij. In gevallen waar ik snelheid nodig heb om van een stoeprand af te vallen, dempt het behoorlijk goed. Een nadeel in dit geval is de snelheid. Als je een adrenalinejunkie bent, zou je die verende zuiger vastzetten en een joyride gaan maken. Maar probeer het eens; misschien is het tijd voor een gedempte rit. Het is enorm geschikt voor oudere mensen.

 

Een truc die ik gebruik om een zachtere rit te krijgen is om de lucht uit je achterbanden te laten lopen. Niet alles, maar net genoeg om als achtervering te fungeren. Dus als je op gras of paden rijdt, kan dit trucje je knieën enorm helpen. Even terug naar mijn slechte knieën. Als ik weinig tot geen pijn voel, weet ik zeker dat iedereen het leuk zal vinden. De wegligging lijdt eronder als je de lucht uit de banden haalt, dus vergeet niet om de achterband weer op te pompen op een stevige ondergrond.

 

Eventuele nadelen?

Om eerlijk te zijn, ik probeer elk detail te geven dat ik kan in mijn schrijven. Maar ik krijg niet genoeg betaald. Ik maak maar een grapje. Ik kan gewoon geen fout vinden in een elektrische fiets in deze prijsklasse. Hij zit in het goedkopere spectrum. De gebruikte materialen zijn niet state-of-the-art, zoals koolstofvezel. Maar hij doet zijn werk goed. Genoeg plezier om te rijden! 

 

Mijn gedachten

Mijn vingers en biceps doen nu al pijn van het typen en tillen. Dus ik zal het kort houden. Ook al is de Eskute Wayfarer een nette fiets, die in staat is tot wat elke dure fiets kan bieden. Het is gewoon een ongecompliceerde elektrische fiets. Niets bijzonders toegevoegd, geen extra technologie of design. Als je hem gebruikt voor woon-werkverkeer en niet veel geld wilt uitgeven aan leveranciers, ga dan voor deze. Hij is verrassend goed gebouwd. Maar als je naar de trails gaat en een wedstrijd wilt houden. Of iets wilt met verbazingwekkend hoge specificaties. Ga dan voor iets lichters, en verdrievoudig de prijs.

Deze fiets heeft bewezen dat hij mij een solide rijervaring geeft. Het is een snelle en leuke fiets. Uitgerust met een degelijke accu en betrouwbare onderdelen van grote merken als Shimano en Tektro. Uitgerust met mooie metalen pedalen in plaats van plastic pedalen die afbrokkelen en breken. En het beste van alles is dat ik er niet op hoef te betalen.

Een zeer redelijke prijs, elektrische fietsen helpen je ook geld te besparen. Dus de volgende keer dat u een gemotoriseerd voertuig neemt, denk dan aan de £999,00 die u uitgeeft. Over een jaar heeft u het terugverdiend!

Wayfarer & Voyager worden alleen verkocht op onze Amazon Store

https://tinyurl.com/Eskute-Amazon-NL