Eskute Voyager: een e-bike die meer dan alleen een betaalbare sensatie biedt!

Eskute Voyager: een e-bike die meer dan alleen een betaalbare sensatie biedt!

De Eskute Voyager is een van de beste eMTB's onder de prijs van € 1.100. Omdat het een hardtail elektrische mountainbike is, is de Voyager geformuleerd met een vleugje snelheid. Genoeg om u gemakkelijk uw creditcard op de terminal te laten swipen.

Als je de video op de Eskute Voyager nog niet hebt gezien, bekijk hem dan snel!

 

 

In de branche van eMTB's is het al een tijdje steeds moeilijker om betaalbare en betrouwbare ritten te vinden om onze reis van vandaag aan te vullen. De goedkoopste e-bikes variëren tegenwoordig vanaf € 1.500,-.

Het is dus mijn plicht om dit onder de aandacht te brengen,

 

"Een e-bike die meer dan alleen een betaalbare sensatie biedt!" 

Laten we eerst en vooral de technische details vastleggen en ze uit de weg ruimen van de beoordeling.

Voyager tech specificaties

 • Motor: 250W Borstelloze versnellingsnaaf
 • Versnelling: Shimano Tourney RD-TY300D, 7 versnellingen
 • Top snelheid: 25 km/h 
 • Actieradius: 85-100 km, afhankelijk van modus
 • Batterij: 48V 10 Ah (480 Wh)
 • Gewicht: 25 kg 
 • Max belasting: 120 kg
 • Frame: 6061 Aluminium legering
 • Remmen: Tektro MD-M311 remmen on 160mm schijven
 • Banden: Kenda 27.5" x 2.1" anti-lek
 • Ketting: KMC Z51 Roestvrij
 • Extras: LCD display with snelheidsmeter, wattmeter, batterij, PAS level indicator, odometer, trip meter, voor- en achter LED lampen, 5 PAS snelheidsysteem, gashendel, batterijlader, gereedschapset, voor- en achter spatbord.

De voordelen

We beginnen altijd met de goede dingen. Allereerst heeft de Voyager zelf, net als elke andere e-bike die in de EU is gereguleerd, een topsnelheid van 25 km/u (15,5 mph). Het is zeker niet langzaam, maar ook niet snel. Ik vermoed dat er een reden is waarom Eskute "25 km/h locking" op hun website schrijft. Er is misschien een kans om meer ongelooflijke snelheid te ontrafelen, maar ik laat jullie het voor me uitzoeken.

Deze specifieke serie, de Voyager, is bedoeld om meer te doen dan de Wayfarer, een andere e-bike van hun huidige lijn. Met een krachtigere accu van 48 V en 10 Ah van in totaal 480 Wh is de grens van 100 km zichtbaar. Maar als er een kleine kans is om de snelheidslimiet aan te passen, heb je natuurlijk een stuk minder in de tank. 

Voyager in Detail

De proporties van de Voyager, die een slank ontwerp omvatten dat lijkt op grote merken, werken harmonieus samen met de gespecialiseerde motor van Bafang. De Voyager is ook niet buitengewoon lang, met een wielbasis van 112 cm (44 inch); het is perfect voor een alledaagse trailfiets. Met de batterij naadloos op de onderbuis naar boven gericht, hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze tijdens uw rit abrupt naar buiten springt. Het grootste deel van de elektrische fiets is gemaakt van 6061 aluminiumlegering, wat betekent dat hij zo stevig is als maar kan, met een beetje opoffering van gewichtsvermindering. Over het algemeen lijkt de Voyager veel voor wat het inhoudt, maar is het dat echt?

Eindelijk, de Test Run

Hoe graag ik deze e-bike ook wil testen op het gebied van uitdagingen (de trails), het weer liet het niet toe. Dus in plaats daarvan nam ik het een tandje hoger en testte het in de stad, een trap af, en hopelijk kwam ik mijn lieve buren niet tegen.

Allereerst complimenteer ik Eskute met het bedenken van zo'n betaalbare e-bike. Omdat fietsen als magie voelt. De specificaties van mijn rijder zijn 182 cm (6 voet) lang, 68 kg (150 lbs) in gewicht. Terwijl ik probeer indruk te maken op voetgangers met mijn gekke capriolen, slaag ik erin om zonder problemen stoepranden en trappen op te stuiteren. Ik gok dat dit komt door de slim gemonteerde voorwielophanging die de Voyager heeft. Het biedt voldoende schokbestendigheid om de impact op mijn zwakke knieën te verminderen, wat ik het prettigst vind. 

Boterachtige afdalingen.

Ooit geprobeerd een heuvel af te sleeën? Want dat is waar ik zin in had om een ​​willekeurige trap af te zoomen die ik tegenkwam. In het begin was het een beetje eng, en ik raad dit over het algemeen niemand aan, maar als je op zoek bent naar een beetje avontuur. Breng zeker pleisters mee. Ik slaagde erin om de pedalen in te pikken terwijl ik de trap afsnelde, maar oh boy, waren ze goed, aluminium pedalen zijn een uitkomst. Wat ik ook probeerde met deze elektrische fiets, hij hield redelijk goed stand.

Een beetje aan de zwaardere kant, af en toe een trap beklimmen kan behoorlijk lastig zijn. De manier waarop ik hier omheen werk, is niet om te proberen een gewichtheffer te zijn. Rol de e-bike gewoon de trap op. Eerlijk genoeg. 

Hardware.

De 480 Wh batterij bleek exemplarisch. Ik weet niet helemaal zeker of hij in totaal 100 km (62 mijl) rijdt, maar er leek geen probleem te zijn met het verlagen van de elektrische ondersteuning tijdens het rijden. Het LCD-paneel geeft alle noodzakelijke informatie voor mij weer tijdens het rijden. Dat omvat een snelheidsmeter, kilometerteller, batterijniveaus en het PAS-niveau. De Voyager heeft vijf trapondersteuningslagen, wat volgens mij voor iedereen voldoende is.

Uitgerust met 160 mm Tektro M311 schijfremmen, werkt het. Maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan iets prominenters met een snellere afkoelsnelheid. Maar nogmaals, het belemmert de prestaties niet.

Oordeel

Hoewel ik wat problemen heb met de Eskute Voyager, komt dat allemaal doordat ik zo kieskeurig ben over mijn ritten. Het is eigenlijk een uitstekende deal voor minder dan € 1.100. U maakt uw bank niet kapot; Eskute krijgt lovende recensies; het lijkt een win-win situatie. Het is een plezierige fiets die geschikt is voor buiten: een mooi gemonteerde accu, degelijke componenten zoals Tektro schijfremmen en Shimano 7-versnellingsbak. En ja, metalen pedalen! Dat is zeker een overschot op die plastic exemplaren. Het is een geweldige deal, dus ga naar Eskute om hun deals te bekijken. Je zult het voor geen goud missen.

 

Wayfarer & Voyager worden alleen verkocht op onze Amazon Store

https://tinyurl.com/Eskute-Amazon-NL