Dag van de Aarde: Tijd om de aarde te beschermen

Dag van de Aarde: Tijd om de aarde te beschermen

Onze planeet is de ruggengraat van ons bestaan, en zonder haar zouden we levenloos en dakloos zijn. Elk jaar op 22 april vieren meer dan een miljard mensen wereldwijd de officiële Dag van de Aarde, en het aantal groeit elk jaar. Het beschermen van de aarde is essentieel en het tegengaan van vervuiling en klimaatverandering staat voorop om van de aarde een betere plek te maken.

De eerste officiële Dag van de Aarde die ooit werd gevierd, was op 22 april 1970, in de vorm van een rally die werd georganiseerd door een toenmalige senator uit Wisconsin om mensen bewust te maken van de aanslepende milieuproblemen. Deze rally's vonden overal in de Verenigde Staten plaats en leidden uiteindelijk tot de oprichting van het Environmental Protection Agency. 20 jaar later werd de officiële Dag van de Aarde in meer dan 140 landen gevierd.

Velen van u hebben misschien nog nooit van de Dag van de Aarde gehoord, en u vraagt zich af welke bijdrage u kunt leveren om het milieu op aarde te verbeteren. Het belangrijkste doel is om je wat informatie te geven over hoe je de Dag van de Aarde kunt benaderen en wat je kunt doen om de aarde een veiligere en welvarendere plek te maken. We kijken ook naar gewoonten om de opwarming van de aarde tegen te gaan en het Environmental Protection Agency te steunen.


1. Wat is de Dag van de Aarde

Nu de vervuiling toeneemt en steeds meer mensen overstappen op door technologie aangedreven hulpmiddelen en creaties, maken mensen langzaam een deuk in de kwaliteit van het milieu en beschadigen ze een aantal essentiële onderdelen die we nodig hebben om te overleven. Om de toenemende vervuiling tegen te gaan, moeten we de handen ineenslaan om mensen bewust te maken van de schade die ze aanrichten.

De Dag van de Aarde is de perfecte dag om de wereld bewust te maken van de schade die aan het milieu wordt toegebracht. Door de temperatuurschommelingen in sommige regio's van de wereld worden gewassen en andere essentiële landbouwgebieden getroffen. Dit leidt tot zwakkere oogsten tijdens het oogstseizoen en beïnvloedt de hele wereldeconomie.

Earth Day: Time to Protect the Earth or Deal with the Consequences

Met de Dag van de Aarde zeggen wij samen met meer dan 1 miljard mensen uit bijna 150 landen over de hele wereld "nee" tegen de voortdurende aantasting van het milieu. Als collectief maken we mensen bewust van het milieu dat ze beschadigen en laten we uit protest zien wat het gevolg zal zijn als we blijven leven zoals we doen.

Het is ook een dag om ons te verenigen met gelijkgestemden en alles te doen wat we kunnen om de impact op het milieu te verminderen en veranderingen door te voeren. Kleine gebaren zijn al een hele stap in de richting van meer gemoedsrust. Je moet proberen je bij een groep aan te sluiten en helpen de aarde op 22 april (de officiële Dag van de Aarde) een gelukkigere en gezondere plek te maken.

De moderne milieubeweging wil de wet op schone lucht ondersteunen en de luchtvervuiling verminderen. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan en de menselijke gezondheid te verbeteren, worden er over de hele wereld Earth Day-evenementen gehouden, die worden gesteund door het Environmental Protection Agency. Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het ondersteunen van welvaart op aarde.

2. Wat wij voorstellen te doen om de Dag van de Aarde te steunen

Aangezien veel mensen nog nooit van de Dag van de Aarde hebben gehoord of pas nu begrijpen wat het betekent, is het niet verwonderlijk dat mensen niet weten wat ze op de Dag van de Aarde moeten doen. Gelukkig zijn er een paar dingen die wij u voorstellen te doen om van de aarde een betere plek te maken. Dit zijn essentiële en eenvoudige dingen om in het dagelijks leven in gedachten te houden.

2.1 "Ga op de fiets, gebruik een keer geen auto" (promoot fietsen als een gezondere, levensvatbare manier van vervoer).

Earth Day: Time to Protect the Earth or Deal with the Consequences

Broeikasgasemissies als gevolg van het vervoer van motorvoertuigen zijn goed voor ongeveer 29% van alle emissies in de Verenigde Staten. Door voortdurend gebruik te maken van een voertuig en het openbaar vervoer, draagt u bij aan de uitstoot, die schadelijk is voor het milieu. Het verminderen van deze uitstoot kan een goede manier zijn om uw bijdrage te verminderen.

U kunt van de ene bestemming naar de andere lopen, maar dit kan vervelend en zeer tijdrovend zijn. Kiezen voor een elektrische auto zou een goede optie kunnen zijn, maar de prijzen van deze voertuigen zijn astronomisch. Helaas hebben de meeste mensen niet het geld om te investeren in een Tesla of een elektrisch voertuig van een ander merk.

De veel betere optie zou fietsen zijn. Of, in dit geval, zou je een elektrische fiets kunnen gebruiken om dingen nog toegankelijker te maken. De Eskute Polluno Electric City Bike is de perfecte optie voor woon-werkverkeer in de stad.

Met een elektrische fiets is het ook een eenvoudige manier om de Clean Air Act te steunen en de opwarming van de aarde/luchtvervuiling tegen te gaan. De huidige klimaatcrisis kan aanzienlijk worden verminderd met een e-bike. U zult uw uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen en bijdragen aan een algemene verbetering van de menselijke gezondheid op de lange termijn.

2.2 Gebruik gerecycleerd materiaal

Earth Day: Time to Protect the Earth or Deal with the Consequences

Elke dag worden miljoenen tonnen materiaal weggegooid, en een deel daarvan belandt op stortplaatsen, waar het wordt verbrand en in as veranderd. Het gevolg hiervan is dat de dampen in de atmosfeer terechtkomen en de luchtkwaliteit aantasten. Als het op deze stortplaatsen wordt achtergelaten, kan het vaak terechtkomen op plaatsen die door wilde dieren worden bevolkt en kan het in feite een deel van de wilde dieren doden.

Als we allemaal samenwerken en gerecycleerde materialen gebruiken, wordt het gemakkelijker om de materialen herhaaldelijk te hergebruiken. Dingen als papier en glas kunnen worden opgeknapt en hergebruikt in andere producten, wat betekent dat er minder troep op de vuilnisbelt of in het milieu belandt. Deze kleine gebaren kunnen op lange termijn een aanzienlijk effect hebben.

Naast het gebruik van gerecycleerde materialen, zou het helpen als u kijkt naar biologisch afbreekbare materialen. De materialen zullen in wezen weer veranderen in iets dat in de aarde kan verdwijnen of zelfs het milieu kan verbeteren. Het mag niet zo'n nadelig effect hebben op de kwaliteit van de wilde dieren of hun leefomgeving negatief beïnvloeden.

2.3 Plant een boom

Een van de beste dingen die je op de Dag van de Aarde kunt doen, is bijdragen aan het milieu en helpen het te herstellen. Een boom planten lijkt misschien nutteloos, maar als 1 miljard mensen zich verenigen en één boom planten, heb je op lange termijn al heel wat potentiële bossen. Bomen zijn van vitaal belang voor ons bestaan en zorgen voor gezondere en schonere lucht.

Earth Day: Time to Protect the Earth or Deal with the Consequences

2.4 Spaarzaam omgaan met hulpbronnen

Hoewel we willen dat u het milieu spaart, begrijpen we ook dat u moet leven. Zaken als elektriciteit kunnen echter bijdragen aan de opwarming van de aarde, en water is een van de essentiële hulpbronnen die we kunnen verliezen. Een ander voorstel is om te proberen minder elektriciteit te gebruiken en wat water te besparen. In plaats van uw drinkwater te gebruiken om uw tuin te besproeien, kunt u een systeem opzetten om water uit uw badkuip of douche te gebruiken.

2.5 Dag van de Aarde promoten

Afgezien van de sociale media hebben veel mensen misschien niet de kans om meer te weten te komen over de Dag van de Aarde en waar die voor staat. Je hebt echter toegang tot andere mensen, en er zijn methoden om mensen bewust te maken. Zelfs als je begint met het iemand te vertellen, kan hij het iemand anders vertellen. Het verspreiden van de boodschap en het doen van dingen zoals het delen van dit artikel kan een lange weg te gaan naar het verbeteren van de aarde.

3. Try to do something as a habit.

Het lijkt misschien alsof we een verloren strijd voeren, maar er zijn een paar dingen die u kunt doen en in uw leven kunt integreren. Sommige van deze dingen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op uw leven en uw lokale omgeving. Wij hebben een aantal goede gewoonten geïdentificeerd die u in uw dagelijks leven zou moeten invoeren.

3.1 Groen woon-werkverkeer

One of the first habits you can adopt is green commuting. Instead of using fossil fuel-driven methods to get you from point A to point B, you can rely on greener forms of transportation. Now, you might be thinking that green commuting revolves around walking, but an electric bike like the Eskute Polluno Pro E-City Bike is designed to help reduce possible pollution. 

Earth Day: Time to Protect the Earth or Deal with the Consequences

3.2 Cultivate Your Own Garden

In plaats van uw voedsel en groenten van over de hele wereld te betrekken, kunt u uw tuin thuis aanleggen. Het hebben van een moestuin geeft je meer duurzaamheid en controle over wat je eet en hoe je bijdraagt aan het milieu. Het kan veel werk kosten als je net begint, maar het zal je uiteindelijk meer opleveren.

3.3 Adopting A Minimalist Lifestyle

Iedereen houdt van de glamoureuze levensstijl die de rijken en beroemden hebben gecultiveerd. Maar niet iedereen houdt van de koolstofuitstoot en de negatieve bijdrage aan het milieu die deze levensstijl met zich meebrengt. Het is misschien een haalbaarder optie om een pragmatische en minimalistische benadering van het leven te kiezen waar je kunt.

Duurzame ontwikkeling kan helpen lucht- en watervervuiling tegen te gaan en ook essentiële natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Je zult ook verschillende diersoorten in je tuin tegenkomen, en de wet op bedreigde diersoorten is nog iets waar je aan bijdraagt. Veel wereldleiders hebben het idee van een duurzamere ontwikkeling gepromoot.

3.4 Spreading the Word

Ten slotte kan het verspreiden van de boodschap en het doen van eenvoudige dingen, zoals het delen van dit artikel met uw vrienden en familie, helpen om meer mensen te onderwijzen. Aangezien veel mensen zich niet bewust zijn van hun gevolgen voor de natuur, kan het gemakkelijk zijn om dit soort dingen te blijven doen. Door het woord te verspreiden, lever je een belangrijke bijdrage om de wereld ten goede te veranderen.

Je moet ook uitkijken naar officiële Earth Day-evenementen in jouw gemeenschap die mensen helpen informeren over de klimaatcrisis of de klimaatverandering. Zo'n jaarlijks evenement kan je in contact brengen met gelijkgestemden en je tegelijkertijd deel laten uitmaken van de moderne milieubeweging. Het is van cruciaal belang dat we de honderden miljoenen mensen bereiken die niets begrijpen van de Dag van de Aarde of het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Earth Day: Time to Protect the Earth or Deal with the Consequences

Samenvattend

We moeten allemaal ons steentje bijdragen op de Dag van de Aarde, maar het moet niet bij één dag blijven. Je moet de mentaliteit ontwikkelen dat elke dag Dag van de Aarde is en proberen bij te dragen aan iets dat groter is dan jezelf en je lokale omgeving. We zouden het leuk vinden als je dit deelt met vrienden en familie en hen helpt beter te begrijpen welke rol zij kunnen spelen op Earth Day.

U kunt ook de nieuwe informatie van het Environmental Protection Agency over klimaatverandering en luchtverontreiniging bekijken. Honderden miljoenen mensen kunnen worden geïnformeerd en worden bereikt door dit artikel via de sociale media te delen. De Dag van de Aarde kan een nog grotere milieubeweging in uw omgeving worden.