Dingen die je moet weten als je op E-bikes rijdt

Dingen die je moet weten als je op E-bikes rijdt

Rijden op een gewone fiets is relatief eenvoudig, de meesten van ons zijn ermee begonnen toen we klein waren. Maar het rijden op een steeds populairder wordende ebike wordt meestal aangeraden aan volwassenen. Of je nu op een gewone fiets of een elektrische fiets rijdt, alleen of met vrienden in een groep, er zijn een heleboel regels die je moet volgen. Dit artikel helpt je om de signalen te leren kennen die je moet weten als je met een e-bike op de weg rijdt.

Een reeks signalen is gemaakt om degenen achter ons te waarschuwen voor obstakels op de weg, omdat het in de meeste gevallen moeilijk is om erachter te komen, als we achter mensen zijn, wat we gaan aantreffen. Daarom hebben fietsers een soort ongeschreven code om zich daarover te informeren.

Ongeschreven regels


Wie begint met elektrisch fietsen, zal bij andere mensen gebaren beginnen te zien die hem aanvankelijk zullen verbazen en misschien niet begrijpen waarom. Toch zijn er in de loop der tijd bij andere fietsers bepaalde gebaren ontstaan die op de een of andere manier tot de eigenaardigheid van de fietser behoren. Wij zeggen u:

Het kost niets om te groeten als je een fietser kruist of inhaalt, en het is gewoon beleefd. Geen enkele fietser is superieur aan een andere.

Het is van cruciaal belang dat als we op een elektrische fiets rijden en een andere fietser op de weg tegenkomen, we op zijn minst vragen of hij hulp nodig heeft, want de volgende dag kunnen wij degenen zijn die hulp nodig hebben.

Het is belangrijk om al je metgezellen te helpen als je in een groep fietst. Als een medefietser een probleem heeft, help hem dan altijd, of het nu gaat om een lekke band of een ander defect.

Signals You Should Know When Riding E-Bikes

If we have a problem when we ride electric bike in a group, it is essential to let them know and not stay behind, so they will help us and wait for us, and will not have to come back to look for us if they have not noticed.

We must never throw garbage on the ground. We must be civic-minded and if we take a gel or a bar, always keep the wrapper in our pocket.

If you meet a cyclist who overtakes you, let them know that you are on their wheel to avoid possible conflicts in case that cyclist, for whatever reason, does not want you to be on their wheel.

When you ride electric bike with someone and train with someone else, adapt to the training and ride the same as your partner, without being on the wheel all the time because, in the end, it will be uncomfortable when it comes to training well. Finish the test ride before ride e bikes.

When giving relays, we must maintain the speed that we carry, since indeed our partner in front will go with more tired legs, and if we change the pace and increase the speed, we can make a harsh whip that may not be pleasant.

Verkeerstekens

Signals You Should Know When Riding E-Bikes

We mogen niet vergeten dat tijdens het rijden op een elektrische fiets, we gewoon een ander voertuig zijn, er zijn veel andere openbare vervoersmiddelen op de weg. Daarom zijn er enkele verkeersregels en handsignalen die je moet kennen als je op een elektrische fiets rijdt:

Vertragen
Vooral wanneer je met een elektrische fiets in een groep rijdt, moet je, om de andere fietsers te waarschuwen dat je gaat vertragen, je arm uitstrekken met de palm van je hand naar beneden gericht en korte op en neer bewegingen maken met je hand.

Dit is vooral belangrijk wanneer kruispunten, verkeerslichten, of andere problemen voor ons ons ons doen vertragen.

Deze beweging moet van tevoren worden gemaakt, zodat andere collega's tijd hebben om te reageren en zonder problemen kunnen afremmen.

Stoppen/stoppen
Wanneer we in een groep fietsen, is het erg belangrijk om de andere e-fietsers achter ons te laten weten dat we gaan stoppen om een aanrijding te voorkomen.

Dit signaleren moet van tevoren gebeuren, zodat de fietsers achter u tijd hebben om te reageren en op de juiste manier kunnen stoppen.

Het beste is om je linker- of rechterhand boven je hoofd te houden met de palm naar voren om dit signaal te maken. Het kan aangewezen zijn om kleine handbewegingen te maken om de zichtbaarheid te vergroten.

Signals You Should Know When Riding E-Bikes

links of rechts afslaan
Dit is een van de belangrijkste handgebaren om te kennen.

Wanneer we een afslag aangeven om veilig te blijven, laten we eventuele ruiters of bestuurders op de weg weten waar we onze weg zullen vervolgen.

Om aan te geven dat u linksaf slaat, moet u uw linkerarm uitstrekken, terwijl het uitstrekken van uw rechterarm staat voor een bocht naar rechts.

Waar mogelijk is het raadzaam om met je arm op- en neergaande bewegingen te maken om beter gezien te worden.

Opstaan op de elektrische fiets
Wanneer we tijdens het trappen op de elektrische fiets gaan staan, is het belangrijk dit aan te geven door de ellebogen van onze armen te strekken en ze tegelijkertijd in een wapperende beweging te bewegen.

Op die manier waarschuwen we onze partner dat we gaan opstaan en dat onze snelheid net op het moment dat we opstaan voor een minimummoment kan afnemen, om te vermijden dat als iemand op het wiel zit een ongelukje gebeurt omdat hij zijn voorwiel raakt met ons achterwiel, die beroemde "scherprechter" maakt en door de onbalans naar de grond kan gaan. Echter, veel elektrische fietsen hebben verschillende keuzes voor trapondersteuning niveau, dat verschilt van gewone fiets, kunt u kiezen voor een hoge ondersteuning niveau om minder moeite te betalen om de helling te beklimmen zonder op te staan op de e fietsen.

 Signals You Should Know When Riding E-Bikes

Aanwezigheid van kuilen

De meeste wegen tussen de steden zitten vol met kuilen. Daarom moet u bij het binnenrijden van de stad zeer oplettend zijn en uw reisgenoten waarschuwen voor de aanwezigheid van een van deze kuilen die een schrik of een val kunnen veroorzaken.

Om ervoor te zorgen dat de groep de kuil kan vermijden of goed kan opvangen, moet u uw arm uitstrekken en met uw hand een herhaalde opwaartse beweging maken.

 

Aanwezigheid van obstakels op de rijweg

Het is een uitdaging om te zien wat er op de weg ligt wanneer u in een groep op een elektrische fiets rijdt. Daarom is het van groot belang dat de fietsers vooraan in het peloton of de groep waarschuwen voor obstakels of beschadigingen op de weg.

De waarschuwing moet in een "domino-effect" worden doorgegeven aan alle andere fietsers in de groep.

Om te waarschuwen voor de aanwezigheid van iets op de weg dat de doorgang belemmert, moet u uw arm uitstrekken en wijzen naar de plaats waar het voorwerp zich bevindt en tegelijkertijd een beetje uit de buurt van het voorwerp gaan om de doorgang te vergemakkelijken (en er niet tegenaan botsen of stoten natuurlijk...).

Vuil, zand of olievlekken op de weg kunnen soms leiden tot verlies van tractie op uw elektrische fiets. We moeten de arm uitstrekken met de palm naar beneden en zijwaartse bewegingen maken.

Als het obstakel dat we tegenkomen groot is, d.w.z. een auto, een andere fietser die langzamer rijdt, en we moeten inhalen, moeten we onze arm achter onze rug zwaaien en de richting aangeven waarin we gaan inhalen.

 Signals You Should Know When Riding E-Bikes

Maak het inhalen gemakkelijker voor voertuigen

Wanneer we op de elektrische fiets zitten en een auto achter ons hebben, zal die waarschijnlijk zichtproblemen hebben of twijfelen op welk punt hij ons moet inhalen.

We moeten het andere bestuurders zo gemakkelijk mogelijk maken om onze elektrische fietsen in te halen, en we moeten zo dicht mogelijk bij de vluchtstrook komen.

Wanneer er zich geen voertuig voor ons bevindt, moeten we onze linkerarm uitstrekken en naar voren en naar achteren bewegen.

Zo vermijden we mogelijke incidenten en files achter ons om veilig te blijven.

Conclusie

Houd deze signalen altijd in gedachten wanneer je met een elektrische fiets op een fietspad rijdt, omdat elektrische fietsen altijd met hogere snelheden rijden dan normale fietsen, moet je er meer aandacht aan besteden om ongelukken te voorkomen. Als u een nieuwe elektrische fiets online of van de lokale fietsenwinkel koopt, dan moet u een testrit maken voordat u op een elektrische fiets gaat rijden.