De beste elektrische mountainbike onder 2500

De beste elektrische mountainbike onder 2500

De Beste Elektrische Mountainbike Onder 2500: Betaalbaar en Praktisch

Wil je je liefde voor mountainbiken naar een hoger niveau tillen? Dan zijn elektrische mountainbikes een uitstekende keuze. Je krijgt de kick van de extra snelheid en kracht terwijl je toch het meest uitdagende terrein aankunt.

Je wordt verwend met een ruime keuze aan elektrische fietsen op de markt. Het budget van de meeste mensen ligt echter rond de 2500, zodat je een degelijke fiets kunt kopen zonder de bank te breken. Maar voor welke fiets moet je kiezen? Hier is onze beste elektrische mountainbike onder de 2500 aanbevelingen voor 2022.

 

De Prijzen van Elektrische Mountainbikes in 2022

Een Elektrische Mountainbike (mountain bike) kost je tussen de €1,000 - €5,000. Dat is geschikt voor alle budgetten, maar het is belangrijk op te merken dat je krijgt waarvoor je betaalt.

 • €500 - €1,500: Laag tot een middenklasse naafmotor en midden aandrijving.
 • €1.500 - €2.000: middenklasse naafmotor en midden aandrijving
 • €2.000 - €3.000: hoogwaardige naafmotor en mid-aandrijving
 • Meer dan € 3.000: Professionele naafmotor en mid-aandrijving

  Het verschil in prijsklassen

  Als je voor een low-end elektrische MTB gaat, koop je iets dat slechts af en toe gebruikt kan worden. Op deze fiets kun je geen al te uitdagende dingen doen, omdat de motor er niet genoeg kracht voor heeft.

  De midden- tot hoge prijsklasse is perfect voor een allrounder die vaak gebruikt kan worden en goede MTB-trails en -paden aankan.

  De professionele klasse is voor mensen die hun sport serieus nemen en eventueel wedstrijden rijden. Deze is uitsluitend voor mensen die op een zeer hoog niveau willen fietsen.

  a man with a helmet and backpack is pedalling uphill by ESKUTE mountain bike

  Wat is een goed bedrag voor een Elektrische Mountainbike?

  Tussen €1,000 en €2,000 is een goed bedrag om uit te geven aan een elektrische MTB. Maar voordat u een budget vaststelt, moet u bepalen wat u met de fiets wilt gaan doen. Een goede vuistregel is dat hoe meer je van plan bent hem te gebruiken, hoe meer je kan uitgeven.

  Zal ik de Risico nemen en voor een Goedkopere Fiets gaan?

  Goedkope elektrische mountainbikes zijn een goede optie voor budgetbewuste individuen die een fiets nodig hebben voor casual of weekendgebruik. Wij raden ze echter niet aan voor de meer serieuze fietser die op super steil of rotsachtig terrein wil rijden.

  Als zachte, gemakkelijke hellingen en gladde paden je ding zijn, of als je een elektrische mountainbike wilt voor woon-werkverkeer, dan zal de Eskute Netuno een betaalbare fiets zijn die deze klus voor elkaar krijgt.

   

  Beste Elektrische Mountainbike onder 2500: Onze aanbevelingen
  Netuno mountainbike

  Netuno Mountain Bike

  ESKUTE mountain bike under 2000 on the rocks

  Prijs: € 1.399

  De Netuno E-bike, de Netuno E-bike is speciaal ontworpen voor mensen die in een stedelijke omgeving wonen. Hij combineert praktisch met plezier en is een fantastische woon-werkfiets die ook off-road mogelijkheden biedt.

  De Netuno E-bike, een hoogwaardige budgetoptie, is speciaal ontworpen voor mensen die in een stedelijke omgeving wonen. Hij combineert praktisch met plezier en is een fantastische woon-werkfiets die ook off-road mogelijkheden biedt.

  Voordelen

  De beste elektrische mountainbike op de markt:

  • Aluminiumlegering frame voor een lichtere rit
  • Kan snelheden bereiken van iets meer dan 25 km/u
  • Bereikt een actieradius tot 80km op eenvoudig terrein
  • Opties met zeven versnellingen
  • Uitgerust met een 36V accu voor extra kracht in het terrein.
  • Een achternaafmotor voor moeiteloos trappen
  • De aluminium verende voorvork zorgt ervoor dat hobbels en bobbels soepel en comfortabel aanvoelen

   Nadelen

   Hoewel deze fiets off-road kan, is hij niet geschikt voor extreme omgevingen. Het is ook niet geschikt voor echte mountainbike trails.

   Koop deze fiets als

   Je wilt de kracht en sensatie van een elektrische MTB zonder dat je al teveel geld ervoor spendeert  Deze fiets is het meest geschikt voor lichte ritten en woon-werkverkeer.

    

   Netuno Pro Elektrische Mountainbike

   Netuno Pro Electric Mountain Bike under 2000

   Prijs: € 2.199

   Wil je iets dat meer kracht heeft? Dan is de Netuno Pro Mountain Bike perfect voor jou. Hoewel hij duurder is dan de standaard Netuno, is deze fiets een veel krachtigere versie van de Netuno. Met de krachtigere middenmotor haalt u meer uit uw voertuig en fiets u met nog meer comfort en gemak door de heuvels en bergen in Maastricht.

   Het is onze favoriete optie voor de meer serieuze mountainbiker die houdt van steile hellingen en veeleisende trails.

   Voordelen

   De beste elektrische mountainbike onder de 2500:

   • Ultra-krachtige Bafang M410 middenmotor voor soepel rijden.
   • Kan snelheden bereiken van iets meer dan 25 km/u
   • Bereikt een bereik tot 100 km op uitdagende wegen
   • Negen versnellingen
   • Uitgerust met een Samsung lithium cell 36V batterij
   • Middenmotor maakt trappen een stuk echter en vloeiender
   • Bereikt 80 Nm koppel
   • Volledige voorvering en achtervering voor extra comfort

    Nadelen

    De duurdere optie. Deze fiets is voor de meer serieuze MTB'er.

    Koop deze fiets als

    Je het geld bij de hand hebt en op zoek bent naar een superieure elektrische mountainbike die elke omgeving aankan. De Netuno Pro is gebouwd om lastig terrein en off-road tracks te bedwingen.

     

    Meer Tips

    Vergeet bij het bepalen van je budget voor een elektrische MTB niet de kosten van de accessoires mee te rekenen. Deze onmisbare accessoires maken uw rit veel veiliger en comfortabeler.

    • Een Helm is een essentiële aankoop. Mountainbiken is riskant, dus heb je de juiste bescherming nodig.
    • Investeer in een ultracomfortabel Zadel is ook een verstandige keuze om jezelf te behoeden voor een pijnlijk achterwerk.
    • Vergeet niet ook om een betrouwbare, snelle elektrische pomp mee te nemen zodat je altijd de bandspanning kan controlleren. De Fietspomp is een zeer belangrijke, maar vaak vergeten onderwerp.

    Wil ik een middenmotor of een naafmotor?

    Een naafmotor is goedkoper, dus die vind je op de goedkopere elektrische fietsen. Deze motor is meer dan geschikt voor eenvoudig en casual fietsen.

    Als je van plan bent koning van de berg te worden of te verdwalen in de bochtige, steile en rotsachtige paden, heb je een mid-drive nodig. Deze motoren kunnen tegen een stootje en geven je de kracht die je nodig hebt om steile hellingen te bedwingen.

    De Netuno Pro heeft een mid-drive; zoals je waarschijnlijk verwacht, heeft de Netuno een normale hub motor.

    ESKUTE mountain bike under 2000 at the mountain top

    Conclusie

    Het merk Netuno biedt twee van de beste elektrische mountainbikes voor minder dan 2500. Wij vinden dat er zelfs met slechts twee opties voor iedereen wat te genieten valt. Of je nu net begint of meer een doorgewinterde prof bent. Netuno heeft de elektrische MTB voor jou.

    Je wilt ongetwijfeld meer weten over deze twee uitstekende fietsen, en wij vertellen je er graag over! Waarom neem je geen contact op met ons bij Eskute? Wij geven u de details over alles wat met E-bikes te maken heeft, inclusief onze andere fantastische E-bike opties.