Mijn Eskute rit verhaal - Vicki

Mijn Eskute rit verhaal - Vicki

Hallo, ik ben Vicki Steward, ik hou al meer dan vier decennia van fietsen, al sinds ik een klein kind was en voor het eerst de sensatie en vrijheid van het fietsen zonder stabilisatoren ervoer. Ik ben schrijfster en fotografe, en schrijf een blog over Glastonbury, de prachtige, magische stad waar ik woon in Somerset.

ebike eskute

Hoe we Eskute hebben leren kennen
Ik heb veel fietsen gehad, voornamelijk hybrides omdat ik soms graag off-road ga en het platteland verken. Mijn partner is een echte downhiller en testte fietsen voor top fietsfabrikanten. Een paar jaar geleden gingen we op vakantie naar Malta en ontdekten we dat we elektrische fietsen konden huren. We hadden nog nooit eerder elektrisch gereden en we vonden het geweldig! We konden kilometers van het heuvelachtige landschap verkennen, in de hete zon, zonder te moe te zijn om 's avonds nog naar de cocktailbars te gaan. Terug in het Verenigd Koninkrijk kocht ik een tweedehands elektrische shopperfiets, maar mijn partner reed er altijd op omdat hij nu artritis in beide knieën heeft en het rijden op zijn downhill bike te pijnlijk vindt. Ondertussen kon ik niet met hem gaan fietsen op mijn oude mountainbike omdat ik hem niet kon bijhouden!

We hadden twee elektrische fietsen nodig. Ik begon op internet te zoeken en was overweldigd door de hoeveelheid keuze. Ik dacht dat we veel geld zouden moeten uitgeven om fietsen te vinden waar we tevreden mee waren. Toen besloot mijn broer dat hij ook een elektrische fiets wilde en na wat onderzoek besloot hij een Eskute te kopen. Hij liet ons de website zien. We vonden de fietsen er goed uitzien, maar ze waren erg goedkoop, we dachten dat hij misschien wel spijt zou krijgen van de aankoop. Toen de nieuwe fiets van mijn broer aankwam, zijn we hem gaan helpen met de montage. Hij was goed verpakt met duidelijke instructies en zelfs een basisgereedschapsset. Mijn partner controleerde de onderdelen en was aangenaam verrast door hun kwaliteit, hij had de fiets in minder dan een uur klaar voor gebruik. We waren zo enthousiast dat we proefritten wilden maken dat we er stiekem op weggingen voordat mijn broer de kans kreeg! Toen we eenmaal allebei hadden proefgereden, besloten we dat we ook Eskute Voyagers zouden kopen.

Geweldige bouwkwaliteit
We bestelden de fietsen op maandag en ze arriveerden op woensdag. Het was geweldig om te weten dat ze vanuit Engeland werden verzonden, zodat we ons geen zorgen hoefden te maken over vertragingen of douanekosten. We waren echt onder de indruk van de bouwkwaliteit van de fietsen. Hoewel je voor deze prijs geen onderdelen van topkwaliteit krijgt, zijn de belangrijke onderdelen - zoals de wielen, de vering en het frame - echt heel goed. Zelfs de randapparatuur zoals het zadel, de handvatten en de pedalen zijn prima. Misschien zullen we ze ooit upgraden, maar voor nu zijn we er tevreden mee. De motor voelt heel soepel en stil aan in vergelijking met mijn oude elektrische fiets. Er zit genoeg veerweg in de instelbare vering voor een comfortabele rit op grindpaden en zelfs op gras.

Wij wonen in Somerset Levels, voornamelijk vlak platteland, dus je zou denken dat je geen elektrische fiets nodig hebt, maar het betekent dat we veel langere ritten kunnen maken en heuvels worden leuk in plaats van een uitdaging. Volgens Eskute kun je met de accu onder de juiste omstandigheden 100 km op één lading afleggen. Uit onze ervaring tot nu toe denken we niet dat dat onrealistisch is. We hebben nog niet zonder accu gezeten.

ebike eskute

Ik was onder de indruk van het aantal functies op de computer, hoewel de handleiding niet zo gemakkelijk te begrijpen is. Als ik één fout zou moeten noemen, dan zou dat zijn dat de instructies voor de bijgeleverde spatborden (die een heel slim intrekbaar ontwerp zijn) totaal onbegrijpelijk zijn. Ik moest een vriend vragen die ingenieur is om ze voor mij te monteren!

De Eskute is snel, maar het kan even duren voordat ik door de stad fiets, omdat zoveel mensen me aanhouden en naar mijn fiets vragen. Iedereen merkt op hoe mooi en robuust de Voyager is. Ik ben zo enthousiast dat ik ze urenlang vertel over alle functies van de fiets. Het frame is maar in één maat verkrijgbaar, maar is heel slim ontworpen. Ik ben maar 1,80 m lang, maar met een snelle en eenvoudige aanpassing van de zithoogte kan ik mijn lange vrienden proefritten laten maken. Iedereen die het geprobeerd heeft, heeft gezegd dat ze hun eigen Eskute willen.

Blijven fietsen
Mijn partner was erg verdrietig omdat hij dacht dat hij door zijn artritis zou moeten stoppen met fietsen, maar nu is hij dol op zijn Voyager. Een vriend die slecht ter been is, heeft ook een Voyager gekocht, waardoor hij voor het eerst sinds een jaar weer op stap kan. We zijn allemaal in de vijftig en we bevelen Eskutes aan bij al onze vrienden, ook bij oudere fietsers die bang zijn dat ze te oud worden voor een fiets. Maar deze fietsen voelen niet aan als fietsen voor oude mensen - het ontwerp is echt cool en de Voyager gaat met gemak over ruw terrein, we kunnen nog steeds avontuurlijk zijn.

ebike eskute

Ik heb nog steeds het gevoel dat ik goed beweeg op mijn Eskute, in feite beweeg ik meer omdat ik er zo veel plezier aan beleef dat ik altijd een reden zoek om er op uit te trekken. Mijn favoriete route is door de plaatselijke natuurreservaten op de Somerset Levels. Ze volgen de route van de oude spoorlijn langs het kanaal. Ik maak veel foto's als ik aan het fietsen ben. Ik gebruik mijn Voyager ook als ik exemplaren van mijn boeken bij de plaatselijke winkels aflever en als ik boodschappen ga doen bij de supermarkt. Ik ben locatiemanager voor een podium op het Glastonbury Festival, dus ik woon een maand op het terrein. Ik kijk erg uit naar volgend jaar, wanneer ik mijn Eskute zal gebruiken om me voor het evenement te verplaatsen, het duurt meer dan een uur om van het ene naar het andere punt te lopen, dus op de fiets zal het een eitje zijn.

Ik ben op een missie om meer mensen over te halen om op de fiets te stappen, Somerset heeft zo'n prachtig landschap en als je op een eBike rijdt, breng je het landschap waar je doorheen rijdt niet in gevaar. Ik ben erg blij dat ik nu niet alleen mensen kan aanraden om te gaan fietsen, maar ook specifieke fietsen aan hen kan voorstellen.

Ik aarzel niet om Eskute aan te bevelen. Ik heb hun klantenservice als zeer goed ervaren, al mijn vragen werden snel en volledig beantwoord. De fietsen hebben al onze verwachtingen overtroffen tegen een echt goede prijs. Je vindt meer van mijn avonturen met mijn Eskute op mijn blog op Normal For Glastonbury  and mijn Facebook page.

Wayfarer & Voyager worden alleen verkocht op onze Amazon Store

https://tinyurl.com/Eskute-Amazon-NL