Zuinig reizen met stijgende energieprijzen

Zuinig reizen met stijgende energieprijzen

Woon-werkverkeer kan steeds duurder worden, nu het VK en de EU op de rand staan van een potentiële energiecrisis. Nu er zoveel gaande is in de wereld, zijn veel mensen op zoek naar alternatieven voor energie en brandstof. De overstap naar groenere methoden om energie op te wekken wordt ook steeds belangrijker.

Als u een van de miljoenen mensen bent die te maken hebben met een dergelijke stijging van de energieprijzen, vraagt u zich misschien af hoe u economischer kunt reizen. De e-bike zou een van de opties kunnen zijn die u kunt overwegen vanwege het beperkte energieverbruik en de grote actieradius van veel van de fietsen.

Om u te helpen de situatie beter te begrijpen en u wat aanvullend advies te geven, hebben we het volgende artikel opgesteld. Het artikel is bedoeld om nader te bekijken hoe de energiecrisis zich ontvouwt en welke potentiële problemen er op de loer liggen. We zullen ook kijken naar een aantal goede ideeën die u kunt gebruiken om uw woon-werkverkeer betaalbaarder te maken.

Wat zijn de oorzaken van de energiecrisis in het Verenigd Koninkrijk?

Wie het nieuws volgt, heeft misschien gezien dat er een steeds hoger prijsplafond wordt ingesteld voor zaken als gas. In oktober 2021 steeg de prijs tot boven de 4,50 pond en bereikte daarmee de hoogste prijs in ongeveer tien jaar. De vraag blijft echter waarom de enorme prijsstijging heeft plaatsgevonden en welke factoren daaraan debet zijn:

Internationale situaties

How to commute economically with soaring energy prices

De belangrijkste reden voor de prijsstijging was in eerste instantie de bezorgdheid over de Russische gasexport naar Europa. Toen de spanningen tussen Rusland en het Westen in de tweede helft van 2021 opliepen, begonnen de zorgen over de invoer van Russische olie- en gasproducten toe te nemen. Deze zijn in de afgelopen maanden alleen maar toegenomen.

De hoge aardgasprijzen hebben in december 2021 ten minste 25 faillissementen veroorzaakt bij cruciale energiebedrijven. Naarmate 2022 vordert, zien we ook dat steeds meer bedrijven het probleem van de energiebevoorrading en de stijgende energierekeningen van gezinnen het hoofd moeten bieden. Veel economen hebben gewezen op meer verwachte faillissementen in de komende paar maanden, tenzij er iets kan worden gedaan om de prijs te verlagen.

Op 3 februari 2022 verhoogde Ofgem het energieprijsplafond in het VK tot het hoogste niveau ooit, waardoor de kosten van levensonderhoud in het VK door de stijgende energieprijzen tot ongekende hoogten werden opgedreven. Gelukkig heeft de regering ingegrepen om te proberen de prijsstijging te compenseren en een deel van de consumenten te helpen. Zij kon de aardgasprijzen verlagen tijdens de energiecrisis.

In februari besloot Rusland om wat zij noemen een "Speciale Militaire Operatie" uit te voeren in Oekraïne. Helaas was de rest van de wereld het niet eens met deze invasie. Dit leidde tot meer sancties en druk om nog meer sancties op Russische producten in te stellen. Aangezien Rusland een groot deel van de energie aan Europa levert, werd het verbod op Russische olie niet doorgevoerd.

Terwijl landen op zoek zijn naar alternatieven voor Russisch aardgas en Russische olie, blijft de bijl aan het hoofd van de consument hangen. Rusland heeft elk moment de macht om de export van aardgas en olie naar het Westen te sanctioneren, wat leidt tot stijgende energieprijzen en gasprijzen.

Het hoogtepunt van wat er is gebeurd en wat er kan gebeuren, draagt ook bij aan de toegenomen vraag naar energie. Gas en olie werken op basis van vraag en aanbod, wat betekent dat hoe hoger de vraag is, hoe duurder de energierekening wordt.

In wezen worden de energieprijzen, de gasprijzen en de rekeningen van de huishoudens hoger. Dit heeft tot gevolg dat de consument economisch minder kan opbrengen. Het heeft ook een negatief effect op de wereldeconomie. We kunnen dit zien aan de stijging van de groothandelsprijzen van fabrikanten als een direct gevolg van de energieprijsstijgingen.

COVID-19

Hoewel Covid-19 niet rechtstreeks van invloed is op de prijzen van gas en olie, is het wel iets dat kleinere bedrijven beïnvloedt. Nu de Covid-19 regels en verordeningen de economie bijna twee jaar hebben tegengehouden, is het moeilijk voor mensen om zich te herstellen. Voor bedrijven is het veel moeilijker om weer aan de bak te komen en de nieuwe exorbitante energieprijzen te betalen.

Tijdens het begin van de pandemie daalde de vraag naar energie aanzienlijk in landen als India, het VK en de rest van Europa. Tegelijkertijd daalden echter ook de mogelijkheden om zaken te doen. Nu het jaarinkomen daalt en de internationale situatie verslechtert, wordt het moeilijker voor de mensen om zich de nieuwe prijzen te veroorloven.

Covid-19 is de reden voor het economisch herstel waarnaar wij op zoek zijn, maar de energierekeningen maken het veel moeilijker om de achterstand in te halen. De vraag naar energie neemt elke dag toe en de energiesector kan het niet bijbenen. Door de hogere elektriciteitsrekeningen gaan ook de productiekosten in de EU-landen omhoog. Tot slot gooien de koude winters het vuurtje nog verder op met een extra hoge vraag.

How to commute economically with soaring energy prices

Er kunnen maatregelen worden genomen om de problemen te verlichten
De Britse regering is misschien niet specifiek voorbereid op de energiecrisis, maar eerlijk is eerlijk, Boris Johnson neemt het roer in handen en geeft leiding. Er zijn een paar maatregelen die de Britse regering heeft uitgevoerd of waar ze momenteel aan werkt. Deze verlichten een deel van de lasten en maken het leefbaar voor de consument.

Belastingverlagingen
Kanselier Rishi Sunak kondigde aan dat er 150 pond korting op de gemeentebelasting zal worden gegeven aan specifieke woningen, een van de eerste maatregelen die zijn genomen. Daarnaast wil hij ook ongeveer 200 pond korting geven op energierekeningen aan huishoudens die daarvoor in aanmerking komen.

Mogelijke BTW-verlagingen
Energy UK heeft voorgesteld de BTW te verlagen om de uitgaven van burgers voor huishoudelijke rekeningen te verminderen. Momenteel betalen bedrijven ongeveer 20% btw op elektriciteitsprijzen. Verlaging van de BTW zou echter ook in andere situaties nadelig kunnen zijn.

Overheidsfinanciering
Een andere mogelijke optie is dat de overheid ingrijpt om de kosten van elektriciteit te verlagen. Dit zal op dezelfde manier werken als een standaardsubsidie. In het voorstel staat dat de regering zou moeten overwegen overheidsmiddelen te gebruiken om deze prijzen te subsidiëren.

Hoewel het misschien niet haalbaar lijkt, wordt gesuggereerd dat als de regering nu alle hoge kosten voor haar rekening neemt, zij de energieprijs op een betaalbaar niveau kan houden. Zodra de crisis voorbij is, wordt het geld langzaam terugbetaald. Dit zou kunnen leiden tot een meer consistente prijs voor nutsbedrijven.

Het enige nadeel is het gebrek aan kennis. Tenzij de regering een concrete tijdlijn heeft over wanneer een dergelijke crisis zou kunnen eindigen, is het voor hen niet haalbaar om alle kosten te absorberen. Het zou ten koste kunnen gaan van andere overheidsuitgaven en aanvullende dienstverlening. Helaas kan het energieprijsplafond niet worden verlaagd om de elektriciteitsprijzen op te vangen.

Groene heffingen
De laatste optie die de overheid zou kunnen overwegen, zijn groene heffingen. Nu de wereld de koolstofuitstoot wil verminderen, zijn groene heffingen wereldwijd steeds populairder geworden. Voorgesteld zou kunnen worden om de groene heffingen voor een bepaalde periode af te schaffen. Dit betekent echter dat de overheid de kosten weer op zich zou moeten nemen.

How to commute economically with soaring energy prices

Voordelen met een elektrische fiets

Als de energiecrisis uw portemonnee heeft geraakt, bent u waarschijnlijk een van de vele mensen die op zoek zijn naar een alternatief. Helaas is de energiecrisis niet van vandaag op morgen op te lossen, en de stijgende energieprijzen kunnen nog hoger worden voordat ze dalen. De e bike of elektrische fiets is uw nummer één optie om de stijgende energieprijzen te bestrijden. Hier zijn een paar voordelen:

Economisch
Het eerste voordeel is direct gerelateerd aan het geld dat u zult besparen. Niet alleen is een elektrische fiets goedkoper dan de meeste voertuigen op de weg, maar hij gebruikt ook geen olie of brandstof als energiebron. De naam zegt het al: de elektrische fiets wordt gewoon aangedreven door elektriciteit. U bespaart al meer op de kosten van het voertuig dan op die van een auto.

Vervolgens zijn de kosten voor het vullen van de tank van essentieel belang. Als u naar uw plaatselijke tankstation gaat, betaalt u voor meer brandstof. Niet alleen betaalt u voor het octaangehalte in de brandstof en de prijs om het om te zetten van gas naar brandstof, maar er zijn ook tal van heffingen. Denk hierbij aan de groene heffingen en andere belastingvormen zoals BTW die de prijs opdrijven.

Als alternatief heb je de elektrische fiets, die alleen maar hoeft te worden opgeladen. Hij verbruikt geen enorme hoeveelheden elektriciteit om de fiets op te laden, waardoor hij efficiënter is. Je haalt misschien niet dezelfde actieradius als met je auto, maar je bespaart wel.

Door elektriciteit te gebruiken in plaats van brandstof bespaart u ook op belastingen en extra kosten die veel consumenten bij een benzinestation betalen. U kunt de btw die u betaalt verlagen, en er worden geen groene heffingen geheven op het gebruik van een elektrische fiets. Kilometer voor kilometer is de elektrische fiets veel zuiniger dan uw auto.

How to commute economically with soaring energy prices

Milieuvriendelijk

De wereld is voortdurend bezig de koolstofuitstoot te verminderen. Tegenwoordig wordt de uitstoot van koolstof belast met een "groene belasting". Zoals gezegd, hebben e-bikes geen groene heffingen, en u zou dit kunnen vermijden in termen van financiële kosten.

Bovendien produceren ze geen koolstofuitstoot, wat betekent dat je geen invloed hebt op de opwarming van de aarde. Het verminderen van je bijdrage aan de opwarming van de aarde is cruciaal als je onze toekomst op deze aarde wilt behouden.

Afgezien van de koolstofuitstoot zijn er tal van negatieve neveneffecten op de wegen. Het risico op letsel neemt toe, en schade aan wegen heeft invloed op de kosten. De elektrische fiets is licht van gewicht en gemakkelijk in het gebruik.

Minder algemene problemen
Als je voorbij de economische component van elektrische fietsen kijkt, heb je iets dat veel gemakkelijker te besturen is. De elektrische fiets is het perfecte alternatief en dwingt u niet om vast te zitten in het verkeer. Omdat u potentieel verkeer vermijdt, bespaart u veel meer tijd.

Hoewel ongelukken kunnen gebeuren ongeacht welk voertuig u bestuurt, is de ernst van de verwondingen met een elektrische fiets aanzienlijk verminderd.

E-city fietsen aanbevelingen (Eskute your commute)
We willen u feliciteren als u zover bent gekomen. Als het kiezen van een elektrische fiets iets is wat u overweegt, vraagt u zich misschien af welke elektrische fiets u moet kiezen. De wereld is vol met elektrische fietsen waar u uit kunt kiezen, maar wij raden u Eskute elektrische hybride fietsen aan.

Degenen die graag de minder bereisde weg nemen, zouden eens kunnen kijken naar de ESKUTE Netuno E-MTB. Met all-terrain banden en een duurzaam ontwerp, is het een van de meest veelzijdige opties voor stijgende energieprijzen. Het werkt ook goed met alle Britse wegen.

Als alternatief is de Eskute Polluno E-City Bike een van de beste wegversies. Hij is speciaal ontworpen voor woon-werkverkeer en beschikt over een aantal ongelooflijke functies. Wij raden beide fietsen aan vanwege hun design en betaalbaarheid.

How to commute economically with soaring energy prices

Totslot

Nu er geen licht aan het eind van de tunnel schijnt te zijn, lijkt de vraag naar alternatieven toe te nemen. De elektrische fiets wordt steeds populairder. Met de toegenomen vraag zullen ook de prijzen stijgen, en het is aan te raden zo snel mogelijk een elektrische fiets te kopen. Laat ons in het commentaar weten hoe u omgaat met de gestegen energieprijzen.