Elektrische vouwfiets V.S. Normale elektrische fiets

Elektrische vouwfiets V.S. Normale elektrische fiets

Vindt u het moeilijk om te kiezen tussen een elektrische vouwfiets en een gewone elektrische fiets?

Wij begrijpen hoe moeilijk die beslissing kan zijn. Elektrische fietsen zijn echter drastisch veranderd in de loop der tijd, dus het is niet ongebruikelijk dat kopers in de war raken.

Toch kunt u een weloverwogen beslissing nemen! In dit artikel hebben we uitgebreide informatie gegeven over vouwfietsen en normale e-bikes. De verschillen die we hebben aangegeven, zullen je helpen de beste keuze te maken!

Wat is een elektrische vouwfiets en wat is het verschil met een gewone elektrische fiets?
Een elektrische vouwfiets is het resultaat van de synergie tussen elektrische fietsen en vouwfietsen. Elektrische vouwfietsen hebben het vermogen van twee verschillende categorieën fietsen. Hij wordt aangedreven door een motorsysteem voor uitstekende prestaties en kan gemakkelijk worden opgevouwen. Waarin verschilt een elektrische vouwfiets van een gewone elektrische fiets? Opvouwbare e-bikes zijn gemakkelijk op te bergen, en normale elektrische fietsen zijn dat niet. Dit is niet het enige verschil, maar het is wel het belangrijkste verschil tussen de twee soorten e-bikes!

Voordelen van gewone elektrische fietsen
Lichtgewicht
Normale elektrische fietsen zijn lichter in vergelijking met vouwfietsen. Het gewicht van de meeste vouwfietsen varieert van 18 lbs tot 35 lbs. Over het algemeen zijn de lichtere versies van vouwfietsen duurder. Als u echter op zoek bent naar een lichtgewicht, dan zijn normale elektrische fietsen de juiste keuze.

Prijs
De prijs van gewone elektrische fietsen is vaak lager in vergelijking met hun vouwfietsen. U hoeft niet te betalen voor de extra functie - de vouwbaarheid. Als je op een budget zit, neem dan genoegen met een van de normale e-bikes op de markt.

Minder stijf rijgedrag
Normale elektrische fietsen rijden minder hobbelig en stugger in vergelijking met vouwfietsen. Door de bandenmaat kunnen normale elektrische fietsen goed tegen een stootje. Voor een rit zo soepel als boter zijn normale elektrische fietsen de beste keuze.

Stevig en robuust
Bestuurders van normale elektrische fietsen kunnen meer gewicht dragen omdat deze fietsen stevig en robuust zijn. Als je vaak zware bagage meeneemt, kun je niet fout gaan met een normale fiets met een fors chassis, dikke wielen en een robuust frame. Met de kracht waarmee normale e-bikes zijn uitgerust, kunt u verschillende off-road routes verkennen. Met normale elektrische fietsen navigeert u over wegen die u met traditionele fietsen niet zou hebben kunnen berijden.

Een plezierige ervaring
Met normale elektrische fietsen kunnen fietsers alle geneugten van het fietsen ervaren. Fietsers kunnen een ontspannen ritje maken of genieten van wat persoonlijke tijd.

Nadelen van normale elektrische fietsen
Onderhoudskosten
De onderhoudskosten van normale elektrische fietsen kunnen een groot nadeel zijn. Het vervangen van de batterij is bijvoorbeeld een van de onderhoudswerkzaamheden die u na aankoop moet uitvoeren. Echter, vergeleken met het onderhoud van een normale traditionele fiets, kan het een kleine prijs zijn.

Regels zijn niet altijd duidelijk
In veel landen zijn de regels voor het gebruik van normale elektrische fietsen op de weg nog steeds een grijs gebied. Bovendien verschillen de classificaties van normale elektrische fietsen van land tot land. Het kan dus verwarrend zijn om erachter te komen welke regels er gelden voor het rijden met uw elektrische fiets. Dus voordat u investeert in een elektrische fiets, controleer de lokale wetgeving voor details over waar u op de fiets mag rijden.

Accu's kunnen een probleem zijn
Als u geen toegang heeft tot oplaadpunten, is een gewone elektrische fiets misschien niet praktisch. Houd altijd een oogje in het zeil om ongemakken te voorkomen die kunnen ontstaan doordat uw batterij plotseling leegraakt! Om minder batterij te verbruiken, kunt u gemakkelijk van rijmodus veranderen. Zo hebt u meer controle over de mate waarin u afhankelijk bent van uw batterij

folding electric bike

Voor wie kan een elektrische fiets nuttig zijn?

 • Off-Road rijders- Met de batterij-aangedreven "trapondersteuning" waarmee elektrische fietsen zijn gemaakt, hoeven off-road rijders zich geen zorgen te maken over uitdagend terrein. Ze kunnen heuvels en hellingen uitstekend bedwingen.
 • Degenen die fit willen blijven - Hoewel een e-bike trapondersteuning heeft, is het rijden op een e-bike nog steeds een oefening. En daardoor is het goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
 • Weinig budget - Om op lange termijn meer geld te besparen, gebruik je een elektrische fiets in plaats van een motorvoertuig. Na een volledige oplading gaat de betaalbare batterij van 15 mijl tot 50 mijl mee.
 • Degenen die hun ecologische voetafdruk willen verminderen-Globale opwarming en klimaatverandering zijn ernstige problemen. Omdat elektrische fietsen minder vervuiling uitstoten dan auto's en motorfietsen, verbetert u de luchtkwaliteit door het gebruik van e-bikes.
 • Liefhebbers van nieuwe, moderne gadgets- Liefhebbers van moderne uitvindingen kunnen gebruik maken van de kracht van deze sexy en slanke fietsen. Ze kunnen het gebruiken als een duurzame manier van transport.


Waarom mensen de voorkeur geven aan opvouwbare e-bikes

 • Uitstekende Prestaties, Geweldige Uitstraling:Voor de nieuwe opvouwbare fietsen die vandaag de dag worden ontworpen, zijn de meeste gebruikers jong volwassenen. Waarom? Jongeren willen graag een fiets die aantrekkelijk is in termen van prestaties en stijl. En dat is precies wat een opvouwbare elektrische fiets doet. Een opvouwbare e-bike biedt verschillende snelheidsmodi. De rijders kunnen kiezen uit manuele, turbo en elektrische standen. Zo kunnen fietsers de juiste standen kiezen die bij hun rijbehoeften passen.
 • Draagbaarheid en Compactheid: Opvouwbare elektrische fietsen hebben een sterke batterijlevensduur en zijn snel op te vouwen. Zodra gebruikers ze opvouwen, worden ze minimaal in omvang, wat ruimte bespaart. Bovendien kunnen opvouwbare e-bikes altijd en overal gemakkelijk worden opgevouwen. Ze zijn bijvoorbeeld gemakkelijk op te vouwen in de kofferbak van de auto voordat u naar het werk gaat, als u files wilt vermijden. Zo voorkom je dat je te laat op je werk komt. Er is meer; u kunt ze zelfs opvouwen tot een tas voor het gemak. Een handgreep is ontworpen voor gebruikers die hun elektrische vouwfietsen moeten parkeren of opladen.
 • Opvouwbare e-bikes zijn betaalbaar: In vergelijking met voertuigen en motorfietsen zijn de kosten voor de aanschaf van een opvouwbare e-bike lager. Dit maakt opvouwbare e-bikes betaalbaar. Dus, als u geen auto of motorfiets kunt kopen of op een budget zit, kies dan voor opvouwbare elektrische fietsen.

Opvouwbare E-bikes Voordelen en Mythes

Opvouwbare e-bikes hebben voordelen en mythes. Wat zijn ze? We zullen ze hieronder bespreken.

Voordelen van een opvouwbare e-bike

 • Opvouwbare e-bikes hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere vervoermiddelen. Deze zijn:
 • Vereisen geen exclusief fietsrijbewijs: Opvouwbare elektrische fietsen worden niet geclassificeerd als gemotoriseerd vervoer, bromfietsen, of motorfietsen. Omdat hun bediening strikt half-manueel is, vallen ze onder de gewone fietsen. Deze classificatie biedt rijders een indrukwekkende vrijheid. Bestuurders van elektrische vouwfietsen hebben de vrijheid om op elk merk te rijden zonder een exclusieve fietslicentie te moeten hebben.
 • Optimale bescherming tegen diefstal: Typisch, alle soorten fietsen zijn gevoelig voor diefstal. Hoewel veel fietsbezitters investeren in kettingen en sloten om te voorkomen dat hun fiets wordt gestolen, is de trieste realiteit dat fietsendieven zelfs het sterkste slot kunnen kraken. Toch hebben vouwfietsen een streepje voor op andere soorten fietsen. Je kunt hem zonder problemen meenemen. Daardoor heb je de gemoedsrust die je krijgt als je weet dat je je fiets altijd naast je zult vinden als je opzij kijkt. Bovendien neemt het opvouwen van een e-bike minder bergruimte in beslag, zodat u uw fiets ergens veilig kunt opbergen. Bovendien hoef je geen kostbare garage-, vloer- en muurruimte op te offeren.
 • Toegankelijker & Lichtgewicht: Zoals eerder opgemerkt, zijn vouwfietsen over het algemeen zwaarder dan conventionele fietsen. Toch zijn ze nog steeds licht van gewicht. Bovendien hebben ze een slanke vouwstructuur die makkelijk te monteren en te demonteren is. Als u kiest voor een van de beste vouwfietsen op de markt, krijgt u toegang tot een van de lichtste fietsen.
 • Moeiteloos en niet bezweet pendelen: Een van de redenen waarom veel mensen zijn gestopt met fietsen naar het werk is het overvloedige zweten dat het gevolg is van een lange rit. Als uw kantoor geen douche heeft, zult u zich wel twee keer bedenken voordat u naar uw werk gaat fietsen. Met opvouwbare e-bikes, zeg je die zorg vaarwel. Een opvouwbare elektrische fiets wordt geleverd met motorondersteuning die het werk tijdens het fietsen vermindert, waardoor fietsers voldoende tijd krijgen om weer op krachten te komen na lange uren op de pedalen te hebben getrapt. Op deze manier blijven berijders van opvouwbare e-bikes altijd koel en fris, zelfs tijdens warme dagen.
 • Nooit zonder stroom: Opvouwbare e-bikes kunnen handmatig worden bediend. Als je de fiets bijvoorbeeld moet gebruiken als je batterij leeg is, span je je spieren en fiets je als een gewone fiets. Dit maakt deze fiets buitengewoon functioneel en biedt u het vertrouwen om meer kilometers te maken zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw batterij leeg raakt.
 • Vermijd het verkeer: Over het algemeen moet u zich aan alle verkeersregels houden wanneer u op een opvouwbare e-bike rijdt. Toch kunt u er in sommige gevallen het verkeer mee omzeilen. Omdat hij perfect in steegjes en trottoirs past, kunt u uw opvouwbare e-bike op deze plekken gebruiken om het verkeer te mijden. Wanneer u in een stedelijk gebied rijdt, controleer dan altijd uw omgeving. Dat is de beste manier om het verkeer volledig te vermijden!
 • Gemak van onderhoud: Opvouwbare elektrische fietsen hebben geen speciale onderhoudstechnieken nodig. Afgezien van het opladen van de batterij en het vervangen van de batterij, is het onderhoud bijna hetzelfde als dat van andere fietsen.
 • Houd uw gezondheid op peil: Opvouwbare elektrische fietsen bieden berijders de kans om calorieën te verbranden terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden. Tegenwoordig geven veel mensen een gebrek aan tijd als excuus om niet te bewegen. Maar wie gebruik maakt van een elektrische vouwfiets zal dit excuus niet meer hebben. In plaats daarvan zet u gewoon het motorsysteem aan en geniet u van de aangename rit naar huis of naar het werk. Tegen de tijd dat je thuis komt, heb je al wat calorieën verloren.

   Mythes over Vouw E-bike

   Voor elk apparaat is er een mythe achter. Hetzelfde geldt voor opvouwbare e-bikes. Laten we eens kijken naar een aantal van deze mythes.

   • Opvouwbare e-bikes gaan gemakkelijk kapot: Veel mensen denken dat vouwbare e-bikes gemakkelijk breken. Als gevolg daarvan beweren ze dat het minder duurzaam is. Een van de redenen dat deze mythe bekend is, is dat de fiets opvouwbaar is. Opvouwbare e-bikes zijn net zo stevig als andere normale elektrische fietsen. Om mogelijke problemen te voorkomen en de duurzaamheid te verhogen, verminderen fabrikanten de belasting op de gewrichten en scharnieren.
   • Opvouwbare e-bikes zijn duur: Hoewel veel opvouwbare e-bikes misschien duur zijn, is het nog steeds zeer betaalbaar vanwege de onderdelen van hun motorsysteem. Sterkte, esthetiek, en het ontwerp zijn factoren die de prijs van een bepaald merk vouwfiets kunnen bepalen. Vanaf $500 tot $1000, kun je een duurzame fiets krijgen.
   • Opvouwbare e-bikes zijn langzaam: Dit is helemaal fout. Opvouwbare elektrische fietsen kunnen sommige conventionele fietsen voorbijstreven. Ze kunnen snelheden van bijna 20 km/u halen, zelfs zonder de motor-ondersteuning. Wanneer je de elektromotor toepast, zul je sneller zijn dan je kunt verwachten. U kunt er zeker van zijn dat u qua snelheid niet zult lijden.
   • Ze zijn niet straatlegaal: Dat is niet waar. In Canada en sommige andere delen van de wereld zijn opvouwbare e-bikes legaal op straat. Als een berijder voldoet aan alle specifieke eisen om te mogen rijden, mogen ze vrij op straat rijden. Je moet echter wel 14 jaar oud zijn om op de hoofdstraat te mogen rijden. Bovendien moet de fiets minder dan 90 pond wegen. En natuurlijk moet je een helm dragen. Zorg ervoor dat u de lokale wetten leest en begrijpt voordat u de fiets gebruikt.
   • Ze zijn niet modieus: Ik ben er zelfs zeker van dat je geen vouwfiets uit de jaren '70 zou willen kopen! Moderne elektrische vouwfietsen zijn echter wel modieus. Ze hebben een slank en sexy design. Een van de redenen voor hun huidige faam is hun ontwerp. Ze nemen minder ruimte in, zijn comfortabel, en kunnen gemakkelijk worden vervoerd.

    Moet je een niet-opvouwbare of opvouwbare E-bike nemen?electric bike

    Elektrische vouwfietsen hebben zowel beginnende fietsers als fietsliefhebbers veel te bieden. Wat zal je helpen om te weten of een niet-vouwbare of vouwbare e-bike het beste bij je past? Hoe je van plan bent hem te gebruiken!

    Ook hebben we een aantal tips voor u om normale elektrische fietsen