Eskute: 7 dingen die u moet weten voordat u uw eerste e-bike aanschaft

Eskute_Voyager_E_MTB_Electric_Bikes

Zoals u al weet, zijn de echte voordelen van de e-bike, of elektrische fietsen, klimprestaties, windbestendigheid en een beter bereik. Voor mensen met kniepijn of andere medische aandoeningen zoals inspanningsastma, kunnen elektrische fietsen uw sportieve levensstijl drastisch verbeteren. Ze stellen je in staat om met een fris gevoel naar je werk te gaan of zelfs je dierbaren mee te laten doen aan het plezier. Elektrische fietsen bieden dezelfde voordelen als een conventionele fiets, met het overschot aan kostenefficiëntie, gezondheidsvoordelen en het belangrijkste van allemaal: een fantastische rit.

Nu we je hebben verleid om meer te lezen, is het tijd om meerdere vitale factoren te gebruiken waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van je eerste fiets. Een stukje informatie: er zijn meer dan duizend verschillende modellen, alleen al op de Europese markt!

 

1. Het speeldveld

Er bestaat een heleboel elektrische fietsen die voor verschillende doeleinden zijn ontworpen. Het spectrum is oneindig, dus om er precies één te lokaliseren, raden we je aan om na te denken. Hoe ga jij je dag precies doorbrengen en wanneer neem je een elektrische fiets mee? Bedenk waar je het vaakst met je e-bike gaat rijden. E-bikes zijn over het algemeen gericht op verschillende soorten activiteiten en terreinen. De weinige meest voorkomende zijn vrachtvervoer, trailrijden, cruisen, downhill, racefietsen, rijden op zand en sneeuw (dikke banden), reizen, kindervervoer en woon-werkverkeer. Dit zijn de vragen die je moet stellen voordat je de speeltuin van e-bikes, de winkel, betreedt.

2. Rijsyteem

Pedelecs en "Twist-n-Go" zijn de twee belangrijkste soorten elektrische fietsen. Een korte beschrijving van de pedelec is een type fiets dat gedeeltelijk afhankelijk is van motorische ondersteuning. De ondersteuning, "trapondersteuning" genoemd, openbaart zich wanneer de berijder automatisch op de e-bike trapt. In de meeste landen wordt het motorvermogen geregeld op 250W en tot een maximumsnelheid van 25km/u. Zodra de snelheidslimiet is bereikt, stopt de motor automatisch alle ondersteuning. Er bestaat ook een sneller alternatief voor de 25 km/u-pedelec, een rit van 45 km/u. Het nadeel is dat rijders een speciale licentie, platen en verzekering moeten registreren. De regels en voorschriften zijn voor elk land anders, dus het is altijd goed om te informeren bij de plaatselijke fietsenwinkel bij jou in de buurt.

De "Twist-n-Go" e-bikes gebruiken een schakelaar om de ondersteuning van de motor te activeren. Ze kunnen volledig afhankelijk zijn van het vermogen van de motor om de fiets van stroom te voorzien; trappen is niet nodig.

 

3. Motor plaatsing

Naafmotor of Crankmotor, ik ben er vrij zeker van dat je ervan hebt gehoord als je alleen onderzoek doet. Een naafmotor is gemonteerd in een van de wielen, meestal het achterwiel. Ze zijn meestal stiller dan hun tegenhanger, maar minder effectief wanneer een heuvel moet worden beklommen. De crankmotor is aan de onderkant van het frame gemonteerd. Afhankelijk van het merk of type kan hij wat luidruchtiger zijn, maar hij genereert wel meer vermogen. Kies altijd gerenommeerde merken zoals Bosch, Bafang, Yamaha of Shimano.

4. Batterij

Alle oplaadbare batterijen zijn tegenwoordig gemaakt van lithium-ion, net als de onze. De kwaliteit van een accu maakt een enorm verschil in de prestaties van een e-bike. Omdat batterijen minder worden en minder lang worden opgeladen door gebruik en tijd, is het vervelend om te ontdekken dat je nog minder dan 10 km afstand over hebt. Onze interne batterij wordt beschermd door twee jaar garantie, genoeg om u een ritje te geven voor uw geld. Bovendien is de geschatte oplaadduur van een lithium-ionbatterij ongeveer 800 volledige cycli.

Dus als je twee keer per week rijdt, ben je meer dan drie jaar woon-werkverkeer kwijt. Betere batterijen zullen ook zeker sneller opladen. Vraag welke batterijen de e-bike levert voordat je een conclusie trekt.

 

5. Actieradius

Waarschijnlijk het meest cruciale aspect van een e-bike. De actieradius is de totale afstand die de e-bike op één lading aflegt. Het bepalen van het bereik omvat een ingewikkeld proces van het berekenen van de batterijcapaciteit, de snelheid, het gewicht van de berijder, het profiel van het woon-werkverkeer, het trapondersteuningsniveau en het vermogen van de motor voor ondersteuning. Dus als je slechts 10 km per dag fietst, heb je geen fiets nodig die 100 km kan. Dat gezegd hebbende, meer is altijd beter, maar ten koste van een grotere, zwaardere batterij en mogelijk een hoger prijskaartje.

6. Kostenratio

Het kan een gegeven zijn om een ​​uitstekende fiets te vinden die aan al uw criteria voldoet. Maar tegen welke prijs? Goede e-bikes zijn niet goedkoop, maar basismodellen geven je niet de 'wauw'-factor. Een kwaliteitsframe, geweldige ophangingen en functionele remmen zijn duur, onnodig te zeggen dat andere onderdelen. Bij het kopen van een e-bike is een goede motor altijd een dealmaker, dus wees niet verbaasd om te zien dat je meer uitgeeft. Het rijdt altijd en gaat beter, langer mee.

7. Testfase

Het belangrijkste is om de elektrische fiets uit te proberen. Ongetwijfeld de belangrijkste van alle genoemde factoren. Als je het niet leuk vindt, waarom zou je het dan kopen? Dit helpt u lovende recensies en specificaties van andere consumenten opzij te zetten. Jij bent de rechter van je rit; dat is wat we willen benadrukken.

Bekijk na het lezen van dit artikel onze Eskute-fietsen; zij kunnen degene zijn waarnaar u op zoek bent in termen van prijs, batterij, bereik en andere zorgvuldig doordachte specificaties.

Eskute Wayfarer: Bekijk het hier

Eskute Voyager: Bekijk het hier

 

Wayfarer & Voyager worden alleen verkocht op onze Amazon Store

https://tinyurl.com/Eskute-Amazon-NL